0903 703 097
Po - Pia: 07:00 - 19:00

Ryža, bujón, soj. omáčka

Ryža basmati BIO

Basmati je druh ryže, ktorý patrí medzi tie najvychytenejšie a najkvalitnejšie na svete. A vlastne je vôbec najkvalitnejšia. Pestuje sa už stáročia na úpätí Himalájí a kropí ju priezračná voda plná minerálov z topiacich sa himalájskych ľadovcov. Kvalita však nespočíva len v nadštandardných podmienkach na rast, ale aj v niečom, v čom sa líši oproti iným druhom. 

Ryža basmati je typickou indickou pochúťkou, ktorá však rovnako tak rastie aj v Pakistane. Sú typické dlhým, štíhlym zrnom a nezameniteľnou orieškovou arómou a chuťou. Jej výhodou je aj to, že sa pri varení vôbec nezlepí, je rýchlo a ľahko stráviteľná a spĺňa aj zásady zdravej výživy. Vynikajúco sa hodí ku príprave pokrmov európskej, ako aj exotickej kuchyne. V hinduistickom preklade znamená basmati doslova „kráľovná vôní“. Jej názov teda vznikol na základe jednej z jej najvernejších charakteristík – nezameniteľnej orieškovej vône.

--------------------------------------------------------------

Pôvod: India alebo Pakistan

Dodávateľ: SILOE SK

dve ryze ušľachtilá
natural, 500 g / 3,90 €
ks
biela, 500 g / 4,10 €
ks
Bujón

Nie každý deň je nedeľa a nie každý deň stíhame variť. Rýchla výpomoc, nie často ale občas poteší.

--------------------------------------------------------------

Pôvod: EU

Dodávateľ: Bioline

bujon vývar v 6 kockách
kurací BIO, 66 g / 2,40 €
bal
zeleninový BIO, 66 g / 2,40 €
bal
Sojová omáčka

Používanie sójovej omáčky je známe už 2500 rokov. Začali ju vyrábať fermentáciou pšenice a lisovaním sójových bôbov. Jej hlavná úloha je, podobne ako pri koreninách, doplniť a zvýrazniť celkovú chuť jedla. Zatiaľ čo v prírodnej – fermentovanej sójovej omáčke sú pre telo prospešné látky – antioxidanty a vitamíny skupiny B, v tej druhej – vyrobenej chemickou cestou sa môžu práve naopak, nachádzať škodlivé látky.

Omáčka, vyrobená tradičným spôsobom vám pri správnom skladovaní vydrží aj dva roky. Po otvorení by sa mala skladovať dobre uzatvorená a zásadne už len v chlade a tme, teda najlepšie v chladničke. Teplo, svetlo a vzduch totiž môžu spôsobiť oxidáciu a teda zníženie tých úžasných chuťových vlastností sójovej omáčky.

--------------------------------------------------------------

Pôvod: Belgicko

Dodávateľ: MATIS Company, s.r.o.

sojova jemnučká a vegánska
500 ml / 12,80 €
ks